Miten Aurinkosähköä Tuotetaan?

Aurinkosähkön tuottaminen

Aurinkoenergiaa voidaan tuottaa eri tavoilla. On tärkeää, että opit enemmän saatavilla olevista laitteista, jotka voivat tuottaa energiaa tehokkaasti. Voit tilata näitä laitteita internetistä tai ostaa suoraan alan kaupoista. Voit myös rakentaa itse oman laitteesi. Lisää tietoa aurinkoenergian tuottamisesta löydät tältä sivustolta tai alan asiantuntijoilta sekä muilta jotka ovat jo rakentaneet omia laitteita.

Aurinkosähkön tuottaminen – Perusteet

Aurinkoenergia on hyvin lupaava energiamuoto, koska se on uusiutuvaa, mikä tarkoittaa, että voit saada tarvitsemaasi sähköä jatkuvasti. Aurinko tarjoaa suuren määrän energiaa, mitä keinotekoiset yksiköt eivät voi antaa riittävästi. Pieni osa maailman sähköntuotannosta on peräisin auringonvalosta. Säteet, jotka toimittavat energiaa auringosta antavat sekä lämpöä että valoa, jotka voidaan tehokkaasti kerätä ja vaihtaa muun tyyppiseen energiaa, kuten sähköön. Aurinkohöyrykattilat hyödyntävät aurinkoa veden lämmittämisessä. Muodostuvaa höyryä käytetään sähköturbiineissa tuottamaan sähköä.

[hmtad name=”Adsense Link 468×15″ align=”center”]

On monia tapoja kerätä aurinkoenergiaa, kuten paraboliset kaukalot, aurinkopaneelit, aurinkolautaset ja aurinkoenergiatornit joissa on heijastavat peilit. Aurinkosähköjärjestelmät käyttävät yleensä aurinkokennoista (PV, photovoltaic cell, solar cell) rakennettua aurinkopaneelia jolla muutetaan auringon säteily tasavirtasähköksi (DC) joka varastoidaan akkuun. Akusta otetaan sähkö esimerkiksi valoon tai televisioon, jopa jääkaappiin. Aurinkosähköä voidaan käyttää täydentämään oman asunnon sähköistystä sekä kesämökin sähköistykseen. Kesämökkikipaketti koostuu paneelista, akusta, ohjausyksiköstä, kaapelista, yms. ja sen voi itse helposti koota ja asentaa. Aurinkopaneelin voi rakentaa myös itse. Asunnon sähköistämiseen tarvitaan yleensä myös invertteri joka muuntaa tasasähkön 230 voltin vaihtosähköksi tavanomaisille sähkölaitteille.

Aurinkosähkön tuottaminen

Aurinkosähkökaavio

Aurinkoenergialle on useita sovelluksia yrityksille ja kotitalouksille. Aurinkopaneeleita voidaan käyttää lämmön ja sähkön tuottamiseen asunnoissa. Aurinkopaneelit voivat myös muuttaa auringonvalon sähköksi lämmitysjärjestelmien, valojen ja ilmastointijärjestelmien sähköistämiseksi.

Kustannukset

Aurinkoenergian hinta vaihtelee käytettävän järjestelmän koon, materiaalien ja sovellusten mukaan. Isot voimalaitokset käyttävät miljoonia saadaksen halutun sähkömäärän tuotannon. Pienet kotitaloudet voivat maksaa vain muutaman sata euroa oikeanlaisen järjestelmän asennuksesta.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*